DETALII DESPRE DOVEZILE AFISATE PE SITE -UL APARATI DREPTURILE
http://pic6.piczo.com/aparatidrepturile ... rc=preview
1)-Povesta adevarata a cazului Mihalcea , care a fost scrisa in anul 2006 , putin cenzurata ,pt ca la momentul de atunci , partea adversa din proces nu trebuia sa ia la cunostinta de tot ceea ce detinem noi, familia Mihalcea si de tot ceea ce stiam noi , la momentul respectiv.
2) -Sentinta penala data de Tribunalul Hunedoara arata ,ca sentinta data de judecatorul Gherman Calin a fost copiata cuvant cu cuvant dupa rechizitoriul masluit de procurorul Nicodim Ioan, in faza de urmarire penala.
In data de 28-09-2005 , toti martorii familiei Mihalcea au declarat adevarul declarat de noi, familia Mihalcea ,in fata instantei ,dar in declaratiile acestora ,date in instanta ,acest adevar nu au fost consemnat de catre grefiera Nistor Gabriela Elena , fapt pt care, in data de 12-04-2007 am depus o cerere de probatiune la Politia Petrosani pt. audierea inregistarii sedintei de judecata din data de 28-09-2005.
In privinta acestei cereri de probatiune nu am primit ,pana in prezent ,nici un raspuns oficial de la Politia Petrosani .
3)-Caracterizari ale lui Mihalcea Andrei Iulian ,care arata ce comportament are acesta la scoala si in societate .
4)-O instiintare primita de la Politia Petrosani , care face referire la una din hartuirile verbale ale lui Argeseanu Valeriu Cosmin asupra lui Mihalcea Andrei .
5)- Concluziile cauzei , pe care Mihalcea Olavi le-a depus la arhiva Tribunalului Hunedoara in data de 30-01-2006 , sfatuit de avocatul Stef Ioan , care i-a spus ca in termen de o luna de la terminarea procesului ,poate depune si dansul concluzii ale cauzei la dosarul , care se va afla la arhiva Tribunalului Hunedoara. Cand parta vatamata , Mihalcea Olavi le-a depus in data de 30-01-2006 ,sentinta fusese data in data de 25-01-2005 .
Deci ,aceste concluzii scrise de Mihalcea Olavi au fost depuse tardiv ,iar avocatul Stef Ioan nu a depus concluziile cauzei la dosarul 2207/2005 .
Acest fapt savarsit de avocatul Stef Ioan arata ca a tradat interesele clientilor , in favoarea celor trei infractori si a celor care i-au favorizat si ii favorizeaza in continuare .
6)- Inscrisurile , afisate pe acest site , apartin martorilor familiei Mihalcea , care demostreaza adevarul spus de familia Mihalcea , cu privire la modul in care a decurs cercetarea penala si judecarea cazului .
Aceste inscrisuri sunt extrajudiciare , pt ca nici un notar din Petrosani nu a dorit sa le legalizeze , spunandu-ne , ca nu se baga in asa ceva , cu toate ca martorii nostri au fost prezenti la notariat , avand asupra lor actul de indentitate . Toate aceste inscrisuri au fost anexate la dosarul lui Mihalcea Andrei. Acestea sunt anexate in dosarul 928/57/2006 si in dosarul procurorului Nicodim Ioan cu nr 1659/57/2006.
7)- Minuta sentintei data de Tribunalul Hunedoara, demonstreaza ca aceasta este plina de greseli .
Faptele grave comise de Argeseanu Valeriu asupra membrilor familiei Mihalcea au fost incadrate la art 180 alin 2, Cp , NU la art 182 alin 2,Cp , asa cum s-a consemnat in aceasta minuta a sentintei .
Intr-o carte de jurisprudenta ,scrisa de Nicorina Crisu Magraon si Constantin Crisu , scrie :
''Aplicarea unei lovituri cu un lemn in directia capului , care insa reuseste sa evite lovirea in cap ridicand bratul , care i-a fost fracturat , REFLECTA INTENTIA INCULPATULUI DE A UCIDE , iar nu pe aceea de a cauza victimei numai vatamari corporale prevazute in art 182, Cp . ''(Tentativa la infractiunea de omor , Vatamare corporala grava , INTENTIA DE A UCIDE )
Deci care a fost intentia lui Argeseanu , cand a inceput sa ma loveasca cu bata , peste cap ,maini si peste picioare ?
De a se apara ?
Eu aveam mainile libere si cu ele ridicate incercam sa-l opresc rugandu-l, plangand , sa nu imi omoare fiul.
Incadrare juridica , a acestui infractor la art 180 alin 2, este corecta , tinand cont ca eu si acum am probleme , de pe urma acestor lovituri de bata ?
- Art 346 Cp ( Cod penal ), inseamna ,infractiuni specifice aviatiei si marinei .
- Tribunalul Hunedoara, in data de 27-01-2006 a corectat greseala facuta in privinta art. 182 alin 2 , Cp, dar nu s-a corectat si greseala, cu privire la art 346 Cp (Cod Penal ).
9)- O declaratia extrajudiciara ,semnata de cei patru martori ai familiei Mihalcea. Acest inscris atesta ca Argeseanu Valeriu Cosmin a dat mita la medicilor din Spitalul Petrosani , pt a obtine zile de ingrijiri medicale mai multe si pt a nu se consemna in certificatul medico-legal adevarata stare fizica si psihica in care acesta a fost adus la Spital in seara de 11-12-2004 . Aceasta Burda Luminita , de fapt se numeste Budala Luminita , dar la momentul respectiv, asa am inteles ca se numeste , cand era strigata in instanta . Aceasta fiind martora de baza (marea mincinoasa din proces , care are probleme psihice ,serioase . In cartier I se spune ''lili nebuna’’.
Ea este oriunde , stie tot ,dar nu se afla la locul faptei . Avem o martora si detinem o inregistrare audio ,care demonstreaza ca aceasta femeia a mai mintit politia ,declarand politistului care investiga un accident , ca a vazut cand s-a produs acel accident ,cand de fapt ea nu se afla la locul in care s-a produs acel accident .
10)- Desfasuratorul telefonic , care atesta ca Liteanu Aurica Monica , la rugamintile subsemnatei Mihalcea Catalina , a anuntat Politia , in seara de 11-12-2004 , la ora 21,04 solicitandu-le interventia , dar politistii nu au avut bunavointa sa se deplaseze la locul faptei . Subofiterulul de la intrarea in Politie ne-a spus , cand l-am intrebat ,de ce nu a trimis un echipaj de politie sa ne ajute ,acesta ne-a raspuns ,am crezut ca a fost o gluma .
11)- Rechizitoriul masluit de dl procuror Nicodim Ioan , de continutul caruia nu am luat cunostinta decat in faza de apel a acestui proces. Acesta a fost sustras din dosar si a aparut in dosar tocmai la Curtea de Apel Alba Iulia .In fata instantei de judecata a Tribunalului Hunedoara , nu i s-a citit acest rechizitoriu lui Mihalcea Andrei , asa cum este legal .
Judecatorul Gherman Calin i-a adresat lui Mihalcea Andrei decat aceste fraze ;
‘’Mihalcea Andrei , sti de ce te afli aici?’’
Mihalcea Andrei – ‘’Da , sunt acuzat de tentativa de omor calificat. ‘’
Judecatorul Gherman Calin – ‘’Aveti cuvantul. ‘’
Aceasta a fost prezentarea rechizitoriului in instanta .
Dupa aceasta fraza Mihalcea Andrei a inceput sa povesteasca ce s-a intamplat in seara de 11-12-2004 in jurul orei 20,30-21,00.
12) Declaratia lui Mihalcea Andrei si a martorului Boaca Dorin date la parchet , care au fost sustrase din dosar , deoarece acestea atestau ca Mihalcea Andrei a fost atacat si batut de trei persoane , nu doar de o singura persoana . Acestea au aparut in dosar de abia in faza de apel a acestui caz ,in urma mediatizarii acestui caz ,in ziarul Justitiarul si pe internet .
Procurorul Nicodim si avocatul Bleahu ne-au mintit pe subsemnatii Mihalcea Catalina si pe sotul meu ,Mihalcea Olavi ,ca nici fiul nostru si nici martorul Boaca nu au declarat la parchet , ca Andrei a fost batut de trei persoane ,fapt care nu este adevarat .
Citate din declaratia lui Mihalcea Andrei data la parchet ,scrisa olograf de el insusi. ..
‘’Daca este asa , eu i-am raspuns ca asa e cum zice el . la care unul dintre prietenii lui s-a facut ca ma loveste , instinctiv eu m-am ferit si cand am revenit la pozitia initiala, unul dintre ei au spus , uite ma si pe asta , la care Argeseanu a sarit pe mine si a inceput sa ma loveasca cu pumnii peste fata ,eu vrand sa ripostez , nu am putut pt ca ceilalti doi m-au tras din spate si Chioma a continuat sa ma loveasca . A fost un moment in care am putut sa scap dar ma prins din nou atunci punandu-mi piedica si trantindu-ma jos , la care a inceput sa ma lovesca cu piciorul , m-a calcat cu piciorul pe cap si m-a lovit si in fata rupandu-mi nasul , dar si cei doi care se aflau cu el m-au lovit. ‘’
Citate din declaratia lui Boaca Dorin ,data la Parchet ;
''In aceste imprejurari , Mihalcea mi-a spus sa merg la parintii sai sa-i anunt . Am mers la locuinta acestora din apropiere , le-am spus ca Andrei este agresat de un grup de tineri fapt pentru care , tatal lui , a luat o bata asupra sa , in ideea de a se apara de un eventual atac , din partea grupului. ‘’
13) Sentinta penala din 20-02-2007 data de C A Alba Iulia ,arata ca si aceasta a fost copiata cuvant cu cuvant dupa sentinta data de Tribunalul Hunedoara ,care si aceasta a fost copiata, tot cuvant cu cuvant, dupa rechizitoriul masluit .
- In acesta sentinta s-au consemnat mai multe lucruri neadevarate .
- Cele 26 de acte medicale depuse la aceasta instanta ,apartin subsemnatei Mihalcea Catalina , nu lui Mihalcea Andrei , asa cum s-a consemnat in aceasta sentinta .
- In aceasta sentinta s-a consemnat ca Mihalcea Andrei este recidivist ,art 37 lit b , Cp , fapt cu totul neadevarat .
-Mihalcea Andrei nu poseda antecedente penale si nu a avut niciodata vreo plangere la Politie impotriva sa , doar sa fi fost si condamnat !
- Iar in privinta cererilor depuse in acesta zi in instanta ,
s-a consemnat in sentinta ca unele cereri au fost depuse tardiv ,iar l-a altele s-a raspuns , fapt cu totul neadevarat .
Nu s-a raspuns decat la o singura cerere , cea de expertizare medico-legala a lui Argeseanu Valeriu Cosmin de catre IML Timisoara , in rest ,instanta de judecata a C.A. Alba Iulia nu s-a pronuntat in privinta la celelate 9 cereri care au fost depuse in data de 20-02-2007.
Aceste cereri , ca si actele medicale , ale subsemnatei, Mihalcea Catalina, au fost tinute de avocati, in geanta dansilor si pe care avocatii nu au vrut sa le adreseze niciodata judecatorilor de la Curtea de Apel Alba Iulia , pentru a nu le aduce prejudicii celor care au cercetat si judecat acest caz, intr-un mod defectuos.
In aceasta zi de 20-02-2007 ,aceste cereri le-a adresat Mihalcea Olavi judecatorilor , intr-un mod insistent , spre uimirea avocatului Bleahu , care a devenit foarte nervos , pt ca a indraznit sa faca acest fapt .
Avocatii , Bleahu Victor si Filipescu Ioan Corneliu ne-au tradat interesele ,la fel ca si avocata Cosma Sonia , care i-a lasat pe politisti si pe procurorul Nicodim Ioan sa masluiasca declaratii si sa ne incalce nenumarate drepturi ,prevazute de lege .
De asemeni acelasi fapt ilegal l-a facut si avocatul Stef Ioan la Tribunalul Hunedoara , care a auzit adevarul spus verbal de martorii nostri , in fata instantei si nu a verificat declaratiile, pt a constata , daca s-a consemnat faptul ca Andrei si noi familia Mihalcea am fost batuti de cei trei agresori si ca Andrei a lovit o singura data la voia intamplarii , prin rasucire , la auzul avertismentului ;''Andrei vezi ca vine !''
Agresorul Argeseanu Valeriu si Mihalcea Andrei erau fata in fata . Argeseanu il ataca din nou , pt a-l lovi , nu se afla aplecat sau pe jos , cum mint cei care ii sustin pe el si pe cei doi frati Geonea . Dl avocat Stef Ioan ,cand a auzit cat poate sa minta infractorii , ne-a zis ;'' Ca e democratie si ca fiecare poate sa spuna ce vrea .''
Avocatul Stef Ioan nu le-a adresat martorilor lui Argeseanu si lui Argeseanu nici o intrebare , pt a scoate in evidenta si a arata judecatorului ca acestia minteau .
14)-O declaratie olografa , care apartine martorei Jerca Maria , martora lui Mihalcea Andrei Iulian .
Aceasta infirma si confirma ceea ce a scris olograf dl procuror Nicodim Ioan in declaratia acesteia, pe care nu i-a dat-o sa o citeasca , doar i-a aratat unde sa o semneze . Avocata Cosma Sonia a luat parte la acest fapt ilegal. D-na avocat Cosma Sonia , in timp ce dl procuror ii scria declaratia lui Jerca Maria , dansa se uita pe geam si manca covrigei si biscuit.
15)- Incheierea de sedinta din data de 14-11-2006 arata , ca probele audio , ale familiei Mihalcea , au fost respinse intr-un mod necinstit ,grefiera consemnand in aceasta incheiere de sedinta, ca aceste inregistrari audio sunt interceptari telefonice , fapt cu totul neadevarat . Sunt discutii libere , fata-n fata cu martorii , nu interceptari telefonice . Subsemnata Mihalcea Catalina le-am facut in timpul in care studiam declaratiile din dosar , cu fiecare martor in parte , la noi in casa .
Prima inregistrare am facut-o cu un telefon mobil , care inregistreza , atata timp cat bateria telefonului functioneaza , iar restul inregistrarilor le-am facut cu un reportofon ,de o calitate foarte buna .
- In aceasta incheiere de sedinta Judecatorii de la Curtea de Apel Alba Iulia ne-a respins reaudierea martorului Elsasser Paul , motivand aceasta respingere ,ca martorul nostru Elsasser Paul, a fost reaudiat in nenumarate randuri , inclusiv de catre instanta de apel .
Elsasser Paul nu a fost audiat decat o singura data , in data de 3 -10-2006 de catre Curtea de Apel Alba Iulia si atunci nu a vrut sa declare adevarul celor vazute de el inseara de 11-12-2004 .
Detinem inregistrarea audio din data de 3 -10-2007 ,care demonstreaza de ce a mintit acest martor. Si in care marturiseste, ca a vazut ca Argeseanu il ataca pe Mihalcea Andrei si nicidecum ca Mihalcea Andrei a lovit miseleste pe la spate pe Argeseanu . Inregistrarea audio am facut-o subsemnata, Mihalcea Catalina ,in prezenta avocatilor Filipescu si Bleahu .
16)- Doua cereri pe care le-am adresat anul acesta Politiei din Petrosani si la care nu am primit raspuns oficial nici pana-n prezent .
Aceste cereri ,odata aprobate de Politia Petrosani ,duceau la aflarea adevarului acestui caz. Politia Petrosani nu ne-a dat nici un un raspuns oficial , pana in prezent la aceste cereri.
Noi stim de ce nu se aproba aceste cereri . Pentru ca doresc ca adevarul acestui caz sa fie tinut ascuns , pt a nu le strica reputatia celor care au cercetat si judecat acest caz .
17)-Plangerea depusa de familia Mihalcea la politie in seara de 11 -12-2004 arata ,ca aceasta plangere a fost inregistrata ca plangere penala , de abia in data de 6-01-2005 , in ziua in care s-a intocmit si dosarul 210602/2005.
Politia Petrosani a tratat cu indiferenta aceasta plangere a familiei Mihalcea , favorizandu-i pe cei trei infractori recidivisti .
18 - Documentul trimis de firma SIMAR , care atesta ca la data la care Argeseanu Valeriu Cosmin mintea instanta Tribunalului Hunedoara ,ca nu lucreaza , acesta de fapt lucra cu carte de munca la aceasta firma, in functia de zidar .Avocata lui Argeseanu mintea la fiecare sedinta , spunandu-i judecatorului Gherman Calin , ca pe Argeseanu il doare capul si de aceea nu se prezenta la proces ,dar in acest timp Argeseanu savarsea din nou alte infractiuni , care sunt pedepsite de lege .
19)- Fisa de observatie clinica , atesta ca Argeseanu Valeriu Cosmin se afla in seara de 11-12-2004 sub influenta alcoolului si ca a fost internat in spital la ora 23 ,20 .
Si ca motivele internarii au fost ; cefalee ; varsaturi ; halena alcoolica in aerul expirat ; crize comitiale majore + ambulanta si agitat psihomotor extern.
20)-Certificatele medico-legale ale membrilor familiei Mihalcea , atesta ca toti membri familiei am suferit leziuni ale corpului ,in urma loviturilor primite de la Argeseanu Valeriu Cosmin si de la fratii Geonea. Acesti trei infractori nu au recunoscut niciodata ca pe Mihalcea Catalina si pe Mihalcea Olavi i-au lovit cu pumnii si cu bata . Deasemeni nu s-a consemnat in nici-o sentinta, ca subsemnata Mihalcea Catalina am fost lovita peste cap cu bata de catre Argeseanu, cu toate ca certificatul medico-legal atesta acest fapt , (5/4 cm de tumefiere temporal stang ) si de asemeni nu a fost consemnat nicaieri ca acesti trei agresori l-au lovit pe Mihalcea Andrei cu picioarele in cap si cu pumni , fara ca acesta sa-i provoace fizic sau verbal.
Subsemnata Mihalcea Catalina am primit acest certificat medico-legal ,numai pe leziunile vizibile . Medicul legist Jula Valeriu mi-a zis ;'' Aratati-mi ce se vede . ‘’ Iar in data de 4 - 01-2005 , m-am prezentat la CML Petrosani sa-i arat medicului legist leziunile vizibile de la cap si de la piciorul stang , dar dansul nu a mai dorit sa le examineze spunandu-mi; '' V-am dat un certificat medico-legal , nu va mai pot da unca unul !''
http://www.legmed.ro/servicii-daca.php
''Poti cere tu insuti o examinare medico-legala de constatare
Du-te la cea mai apropiata institutie medico-legala sa soliciti o examinare medico-legala de constatare a leziunilor pe care le-ai suferit. Ai timp 30 zile sau pana cand leziunile au disparut de pe corpul tau. Vei primi un certificat medico-legal. ''
21)- Fotografiile lui Mihalcea Andrei , facute in seara de 11-12-2004 ,la ora 24,00-24-15,dupa ce acesta a fost la Spital pt a primi ingrijiri medicale , arata cat de tare a fost batut si deasemeni arata starea psihica pe care o avea la trei ore dupa incident .
22)-Declaratia de la Politie data de martora fiului meu Jerca Maria arata , ca dosarul 1014/P/2004 s-a intocmit in data de 4-01-2005 , nu in anul 2004 , asa cum s-a modificat anul pe acesta declaratie , de catre Politia din Petrosani .
23) Declaratia lui Paval Bogdan arata ,ca o parte din martorii familiei Mihalcea au fost audiati in dosarul lui Argeseanu ,(69315/2004) ,care a fost intocmit in data de 17 -12-2004 ,in urma denuntului depus la Politia Petrosani de Popan Ioan , socrul lui Argeseanu , care are relatii ierarhice in politie si in justitie .
Acest martor Paval Bogdan ,ca si ceilalti martorii ai familiei noastre ; Liteanu Andrei si Boaca Dorin au fost audiati in data de 29-12-2004 , tot in dosarul, 69315/2004 , in dosarul lui Argeseanu Valeriu .
Subcomisarul,Todor Vasile a scris olograf in declaratia acestor martori; '' Ce cunosc in legatura cu scandalul iscat intre familia Mihalcea si Argeseanu Valeriu Cosmin in noaptea de 11-12-2004''
24) Declaratia lui Mihalcea Olavi arata ,ca in data de 4-01-2005 ,acesta a fost audiat la politie in calitate de martor al lui Mihalcea Andrei in dosarul 210602/2005 , nu de parte vatamata ,iar subsemnata Mihalcea Catalina ,am fost audiata in data de 3-01-2005 , in calitate de parte vatamata , tot in dosarul 210602/2005.
Cum a intocmit Politia dosarul 210602 /2005 in data de 6-01-2005 ,daca Mihalcea Catalina si Mihalcea Olavi au fost audati in data de 3 si 4 -01-2005, in dosarul 210602/2005 ?
25)-Declaratia lui Argeseanu Valeriu Cosmin data la Politie arata ca acesta a fost favorizat de Politia din Petrosani , inca de la bun inceput , fiind audiat in dosarul 69315/2004 ,in calitate de parte vatamata , nu de faptuitor . Iar declaratia lui Geonea Robert Gheorghita , complicele lui Argeseanu la bataia noastra , arata ca acesta a fost audiat in calitate de martor ,nu de faptuitor ,tinand cont ca noi , familia Mihalcea in plangerea depusa in 11-12-2004, in jurul orei 23,30-23,45 am declarat ca Chioma (Argeseanu Valeriu Cosmin ) , Tombric (Geonea Laurentiu Daniel )si Robotu( Geonea Robert Gheorghita ) ne-au batut pe toti membrii familiei Mihalcea .
Agentul de politie ,Balint Ernest ,a scris olograf in declaratia acestor martori (infractori ) ;Citez
''Ce cunoaste in legatura cu incidentul a carei victima a fost Argeseanu Cosmin. ''
26)- Prin instiintarea primita in data de 3-07-2007 de la Politie , ne-a comunicat ca dosarul familiei Mihalcea 210602/2005 s-a conexat cu dosarul lui Argeseanu 69315/2004. Si ce dosar s-a format ?
Ca pe declaratiile date la parchet ,de toti cei implicati in acest caz, este consemnat nr dosarului 1014/P/2004 !
Dosarul a fost trimis de Politia Petrosani , catre Parchet, in data de 12-01-2005 ?
Dar de dosarul 1014/2005 ( care a fost modificat in dosarul 1014/P/2004 , in care a fost audiata martora fiului meu ,Jerca Maria, in data de 4 si 5 -01-2005, de ce nu se mentioneaza nimic ?
Nu cumva dosarul 210602/2005 si dosarul 69315/2004 s-a conexat la dosarul 1014/P/2004 in care a fost audiata Jerca Maria Andrea ?
De ce Jerca Maria nu a fost audiata in data de 4-5 ian-2005 in dosarul 210602 sau in dosarul 69315/2004, dosarul infractorului Argeseanu ?
In aceasta zi de 4-5 -01 -2005 , au fost audiati la Politie , Mihalcea Olavi si Mihalcea Andrei .
27)-Primul certificat medico-legal al lui Argeseanu Valeriu Cosmin , eliberat de CML Petrosani in data de 17-12-2004.
In aceasi zi ,Argeseanu a fost examinat si in aceasi zi i-a fost si eliberat a certficatul medico-legal, de medicul legist Jula Valeriu .
Certificatul medico-legal cu Nr 212212/BII/17-12-2004 a lui Argeseanu Valeriu Cosmin , intocmit la CML Petrosani arata ,ca ceea ce s-a consemnat in rechizitoriu si in cele doua sentinte date de Tribunalul Hunedoara si de Curtea de Apel Alba Iulia , nu corespunde cu ceea ce s-a consemnat in acest certificat medico-legal .
''Leziunile traumatice descrise au putut fi produse prin lovire cu si de un corp dur.
Iar in rechizitoriu si in cele doua sentinte date de Tribunalul Hunedoara si de C A Alba Iulia a fost consemnat ;’’Din certificatul medico-legal 212212/BII/17.12.2004 rezulta ca inculpatul Argeseanu Valeriu Cosmin a suferit leziuni vindecabile in- zile de ingrijiri medicale ,ca mechanism de producere al acestora s-a retinut lovirea activa directa cu un corp dur , iar prin fracturarea de bolta craniana cu hematon extradural parietal stang viata acestuia a fost pusa in pericol.’’
http://lex.webis.ro/Hotarire_1145_2000_ ... 1_100.html
ORDIN Nr. 1134/C-255 din 25 mai 2000
pentru aprobarea Normelor procedurale privind efectuarea expertizelor, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale.
ART. 18
Examinarile medico-legale solicitate de persoanele interesate si eliberarea certificatelor medico-legale se efectueaza la sediul institutiilor de medicina legala. Certificatul medico-legal se elibereaza persoanei examinate in termen de maximum 7 zile de la examinare sau de la depunerea rezultatelor examenelor clinice si paraclinice indicate de medicul examinator .
2) Al doilea act medico-legal a lui Argeseanu Valeriu Cosmin, eliberat de SMJL HD din Deva
(Avizul medicului primar , Dan Marculescu , care este mentionat in sentinta din 20-02-2007 , data de Curtea de Apel Alba Iulia , dar de expertiza medico-legala efectuala la SJML, Deva , jud HD , cu nr 426.498/B/20.12.2005 , nu s-a mentionat nimic in aceasta sentinta . )
In inscrisul medical nr 598566/23/12/2004 emis de SJML Deva precizeaza ca se avizeaza concluziile stabilite in certificat,cu mentiunea ca leziunile suferite de victima s-au putut produce prin lovire activa cu un corp dur .
Despre acest aviz medico-legal se face referire in sentinta din 20-02-2007, data de CA Alba . Si acest document a fost dosit din dosar .
Medic primar Dan Marculescu .
pentru aprobarea Normelor procedurale privind efectuarea expertizelor, a constatarilor si a altor lucrari medico-legale.
Articolul 9 ,alin 1 , lit e
Prin aviz medico-legal se intelege actul intocmit de comisia superioara medico-legala, precum si de comisiile de avizare si control al actelor medicale, la solicitarea organelor judiciare, prin care se aproba continutul si concluziile actelor medico-legale si se recomanda efectuarea unor noi expertize sau se formuleaza concluzii proprii.
(Conform acestei legi ,avizarea certificatului medico-legal 212212/BII/17.12.2004 ,eliberat de medicul legist ,Jula Valeriu , trebuia avizat de o comisie medicala , nu de medicul primar legist, Dan Marculescu !)
3) - In data de 19-12-2005 lui Argeseanu i se efectueaza a doua expertiza medico-legala de catre SJML HD din Deva
RAPORT DE EXPERTIZA MEDICO-LEGALA cu nr; 426.498/B/20.12.2005 Subsemnatii:dr DAN MARCULESCU medic primar legist ,sef, dr.CLAUDIU OIEGAR medic specialist legist , ambii de la SJML-HD-Deva , dr MONICA OIEGAR medic specialist psihiatru ; dr VLADIMIR STOICESCU medic primar neurochirurg si dr IOAN TODEA Medic primar expert in cadrul Cabinetului de Expertiza capacitate de munca , de la Spitalul jud. Deva , solicitati de Tribunalul Hunedoara prin adresa dosar . 2207/ 2005, de a efectua o expertiza medico-legala privind pe ARGESEANU VALERIU COSMIN.
Concluzii. 1)Numitul Argeseanu Valeriu Cosmin prezinta ; stare post traumatica cranio cerebral cu hematon extradural operat , lipsa de substanta osoasa pe 6/5 , parietal stang.
2)Raportat la starea sa , susnumitul prezinta o deficienta globala usoara , incapacitate adaptiva neincadrandu-se in grad de invaliditate , poate lucra cu program normal fara efort fizic.
3) Datorita lipsei de substanta osoasa interesand cele doua straturi cu diametrul peste 2 cm , susnumitul prezentand o invaliditate traumatica de 15% , conform baremului de asigurarare ASIROM.
Dr. Dan Marculescu - medic primar ,dr in stiinte medicale
Dr.Claudiu Oiecar - medic specialist legist
Dr.Stoicescu Vladimir - neurochirurg
28- A treia expertiza medico-legal eliberat de IML Timisoara .
Raportul de expertiza , 1233/30.10.2006, atesta acelasi lucruri care au fost consemnate in certificatul medico-legal cu nr 212212/BII/17-12-2004 , care a a fost copiat in totalitate ,aducand cateva concluzii in plus . Va rog dati o mare atentie ca in nici un certificat medico-legal nu a fost consemnat faptul ,ca Argeseanu Valeriu Cosmin se afla sub influenta alcoolului ,in seara de 11-12-2004 si deasemeni , va rog sa dati o mare atentie ,celor consemnatate in foia de observatie clinica generala a S.U Petrosani ;
'' Din foaia de observatie clinica generala nr , 19460 a S .U . Petrosani rezulta ca susnumitul a fost internat la data de 11.12.2004 ,ora 23,20 cu dg; hematon extradural parietal stang. Fractura calota parietala stang . Agresiune fizica .
Istoricul bolii. Pacient adus de urgenta in serviciul UPU Spitalul Petrosani , victima unei agresiuni fizice in data de de 11.12.2004, soldat cu un TCC inchis cu pierdere de cunostinta de durata neprecizata posttrauma. Pacient agitat psihomotor prezinta trei crize comitiale in ambulanta si serviciu UPU.''
IML Timisoara ;Leziunile de violenta prezentate de partea vatamata s-au putut produce prin lovire cu sau si de corpuri dure, fara sa ne putem pronunta cu certitudine , ca urmare a lipsei unor elemente obiective definitorii pentru un mecanism anume din celor de mai sus ; urmeaza ca datele de ancheta , coroborate cu cele medico-legale ,sa stabileasca imprejurarile producerii leziunilor.
Argeseanu NU a avut fractura craniana. Stim acest lucru deoarece noi familia Mihalcea si martorul Boaca Dorin l-am vazut cu ochii nostri stand intr-un scaun cu rotile in fata birului d-nei doctor de garda, din acea seara , Bartha Julieta .Nu prezenta nici o urma de sange pe fata ,pe corp sau la cap . Dimpotriva ne-a zambit, cand ne-a vazut ,ca noi familia Mihalcea ne-am prezentat la camera de urgenta a acestui Spital .
ART. 20''
1) Rezultatele examinarilor, finalizate intr-un raport de expertiza sau constatare medico-legala, dupa caz, se expediaza organului care a dispus examinarea, in termen de 7 zile de la examinarea persoanei sau de la depunerea documentelor necesare pentru intocmirea lucrarii, cum ar fi: acte medicale de la dosar, filme radiologice sau examinari clinice ori paraclinice indicate de medicul examinator.
(2) In situatia in care expertiza se efectueaza de catre o comisie, termenul de expediere este de 10 zile.''
Fractură ;
Întreruperea continuităţii unui os. Leziune osoasă constând dintr-o soluţie de continuitate completă sau incompletă, cu sau fără deplasarea fragmentelor osoase.
Ruptura a unui os sau a unui cartilagiu tare.
TCC inchis ;
Leziunile traumatice ale creierului apar ca urmare a unei lovituri bruste si violente la nivel cranian. O asemenea lovitura poate determina creierul sa se loveasca de interiorul cutiei craniene. Aceasta poate suporta un impact puternic fara a se fractura. Atunci cand creierul sufera leziuni dar cutia craniana ramane intacta vorbim despre traumatism cranio-cerebral inchis.
29)- Declaratiile de la parchet afisate pe internet ,ale partilor implicate in acest caz arata, ca in data de 9 martie 2005 la aceeasi ora ,in acelasi birou erau audiate mai multe persoane ,fapt care nu este adevarat si totodata ilegal . Aceste falsuri in inscrisuri a fost savarsite de dl procror Nicodim Ioan .
Martora Budala Luminita si martora Jerca Maria Andreea nu au fost audiate in aceasta zi de 9-03-2005. Conform datelor consemnate pe aceste doua declaratii de insusi dl procuror Nicodim Ioan, atesta ca acestea ar fi fost audiate in aceasta zi . Procurorul Nicodim Ioan le-a scris olograf declaratiile acestor doua martore , in ziua in care acestea au fost audiate .
Rog a se da o mare atentie la seriile de pe aceste doua declaratii si la orele la care aceste doua martore au fost audiate , pt ca orele atesta un fapt ,iar seriile de pe aceste declaratii , atesta alt fapt.
A fost legal ca dl procuror Nicodim Ioan sa scrie dansul olograf declaratiile acestor doua martore si sa scrie ce vrea dansul in declaratia lui Jerca Maria si sa nu consemneze adevarul declarat de aceasta verbal ,pt a-i favoriza pe cei trei infractori ?
Orelele consemnate pe declaratia lui Mihalcea Andrei ,pe declaratia lui Argeseanu Valeriu Cosmin si pe declaratia lui Budala Luminita ,arata ca la un moment dat toate aceste trei persoane erau audiate in acelasi timp, in aceasi camera , de dl procuror Nicodim Ioan .
Deasemeni orele de audiere consemnate in declaratia lui Jerca Maria arata ca subsemnata Mihalcea Catalina , Mihalcea Olavi si Mihalcea Andrei eram audiati toti patru in aceeasi camera si in acelasi timp .
30)- Declaratia lui Argeseanu arata ,ca acesta a mintit pe dl procuror Nicodim Ioan , inca de la inceputul audierii lui la parchet , declarand ca nu poseda antecedente penale , cand de fapt el era recidivist si gratiat in urma unei alte condamnari pt vatamare corporala ,( art.181, lit e , Cp ).
Declaratia lui Argeseanu Valeriu Cosmin data la parchet este de parte vatamata /parte civila /parte responsabila civilmente , NU de faptuitor !
31) - Declaratia data la parchet de Geonea Laurentiu Daniel ,complicele lui Argeseanu la agresarea fizica si verbala a familiei Mihalcea , a fost data in calitate de martor ,ca si la politie, si nu de faptuitor cum ar fi fost legal , conform faptelor comise de el si de fratele sau , Geonea Robert Gheorghita . Acesta ca si fratele sau au fost audiati in data de 17-02-2005 , inainte ca dl procuror Nicodim Ioan sa intocmeasca procesul verbal de inceperea urmariri penale impotriva lui Mihalcea Andrei Iulian si a lui Argeseanu Valeriu Cosmin ,proces verbal pe care l-a intocmit in data de 2-03-2005.
32)-Declaratia martorului Liteanu Andrei Alexandru , martorul lui Mihalcea Andrei arata ca si el a fost audiat tot in data de 17-02-2005 , la fel ca si martorul familiei Mihalcea ; Pavel Bogdan si Boaca Dorin .
33)- Procesul verbal intocmit de dl procuror in data de 2-03-2005 arata ca audierile martorilor familiei Mihalcea si ai lui Argeseanu Valeriu Cosmin din data de 17 februarie 2005 au fost ilegale .
Potrivit dispozitiilor legale în vigoare în momentul respectiv (art.228 alin. 1 C. pr. pen.), începerea urmaririi penale se dispune prin rezolutie cand, din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergatoare efectuate nu rezulta vreunul in cazurile de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale prevazute de art. 10. iar. Potrivit art. 221 sesizarea organelor de urmarire penala se realizeaza prin plangere, denunt sau din oficiu.
Alin. 3 al art. 228 C. pr. pen., în vigoare la momentul respectiv, dispunea: ''Cand organul de urmarire penala se sesizează din oficiu, încheie un proces-verbal care constituie act de începere a urmăririi penale. Asadar, actul de sesizare a parchetului, organul competent sa efectueze urmarirea penala, potrivit art. 209 alin. 3, nu corespunde cu actul prin care s-a dispus începerea urmaririi penale.
Avand in vedere ca in cauză s-a întocmit un proces-verbal de începere a urmăririi penale, înseamnă ca parchetul s-a considerat sesizat din oficiu pe data intocmirii procesului-verbal.
Ca urmare, audierile efectuate pe data de 17 februarie 2005 de catre procurorul Nicodim Ioan sunt efectuate total abuziv întrucat din punct de vedere legal nu era sesizat cu solutionarea cauzei respective.
Pe de alta parte, dacă parchetul se considera sesizat prin plangerea familiei Mihalcea, respectiv denuntul facut la politie de catre socrul lui Argeseanu Cosmin, cauza care, prin declinare de competenta, a ajuns la Parchetul de pe langă Tribunalul Hunedoara, atunci inceperea urmaririi penale trebuia să fie realizata prin rezolutie.
34)- Denuntul lui Popan Ioan arata ca acesta a fost depus in data de 17-12-2004 ,in care relateaza ca ginerele sau , Argeseanu Valeriu Cosmin ,a fost victima unei agresiuni fizice, savarsita de un autor necunoscut .
Denuntul a fost scris olograf de insusi dl subcomisar Todor Vasile , cel care a fost ofiterul de serviciu din seara de 11-12-2004, cel care a cercetat acest caz la politie , care a fost ajutat de agentul de politie, Ernest Balint. .
Popan Ioan stia numele nostru de familie , din seara de 11-12-2004, fiindca a fost prezent la camera de garda a S.U Petrosani si bineinteles stia ca membri familiei Mihalcea au fost victimele ginerelui sau si ai fratilor Geonea si nu agresorii acestuia.
- Declaratia lui Popan Ioan a fost data in data de 17-12-2004 , imediat dupa denunt . Aceasta arata ca dosarul 69315/2004 s-a intocmit in data de 17-12-2004 si nu in 20-12-2004, asa cum atesta documentul eliberat de Politia Petrosani ,care se afla afisat pe acest site. In aceasta zi de 17-12-2004, Politia a trimis o adresa catre CML Petrosani ,pt a i se efectua lui Argeseanu Valeriu Cosmin o expertiza medico-legala . In aceasi zi i s-a facut expertiza lui Argeseanu Valeriu Cosmin si tot in aceasi zi s-a redactat si trimis catre Politie , certificatul medico-legal al acestuia.
Au fost foarte operativi , atat politistii ,cat si medicul legist ,in privinta lui Argeseanu, iar pe noi, familia Mihalcea ne-au tratat cu mare dezinteres si politistii si medicul legist !
In data de 17-12-2004 ,acestui infractor recidivist , politistii si medicul legist i-au dat un mare interes,pe cand plangerea familiei Mihalcea ,depusa in seara de 11-12-2004 ,a fost trata-o cu indiferenta , inregistrand-o ca plangere penala de abia in data de 6-01-2005 . Iar certificatele medico-legale le-am primit '' pe ce se vede ''asa cum s-a exprimat medicul legist ,Jula Valeriu.
Considerati ca cele relatate si dovedite mai sus nu sunt acte de coruptie, savarsite de politistii, care au abuzat de functia pe care o detin , pt a aduce mari prejudicii familiei Mihalcea si in mod deosebit lui Mihalcea Andrei?
Daca nu ar fi avut un avantaj material sau un avantaj de alta natura, credeti ca l-ar fi transformat pe Mihalcea Andrei din victima celor trei infractori in agresorul lui Argeseanu Valeriu Cosmin ?
Mihalcea Andrei nu poseda antecedente penale , pe cand Argeseanu si complicii sai, fratii Geonea ,poseda antecedente penale si au la activ nenumarate infractiuni, majoritatea fiind cunoscute si de catre lucratorii de politie, de la Politia Petrosani.
35)- Referatul de declinare a competentei al Politiei Petrosani arata ,ca d-na subinspector, Szatmari Camelia a facut un scenariu, din care reiese ca fiul meu Mihalcea Andrei si Argeseanu Valeriu Cosmin si-au dat pumni si picioare reciproc , fapt cu totul neadevarat.
Mihalcea Andrei nu a lovit cu pumnii sau cu picioarele pe nici unul dintre cei trei agresori, deoarece acesta dorea sa absolve Academia de Politie si stia ca nu se admite la aceasta Academie de Politie sa aiba cazier , el fiind la acel moment in clasa a 12-a, la Liceul Dimitrie Leonida . Iar in privinta lui Geonea Robert Gheorghita si a lui Geonea Laurentiu Daniel ,complicii lui Argeseanu Valeriu Cosmin la agresarea fizica si verbal a familiei noastre , nu se mentioneaza nimic in acest referat de declinare a competentei catre Parchet . Acestia agresori au disparut pur si simplu din acest caz.
De asemeni noi ,familia Mihalcea, nici pana in prezent , nu am fost instiintati oficial , de Politia Petrosani , ce masuri s-au luat in privinta acestor doi frati Geonea , care ne-au batut , in urma cereri depuse la Politie ,in data de 15-06-2007( Mihalcea Olavi a scris gresit data pe acesta cerere ,scriind data de 16-07-2007.)
In faza de cercetare la Politia Petrosani , au fost intocmite trei dosare 69315/2004, 210602/06/01/2005 si 1014/P/2005, care a fost ulterior modificat in dosarul 1014/P/2004.
Cum va explicati faptul ca Politia Petrosani si IJP Hunedoara nu mentioneaza nimic de dosarul 1014/P/2005 ,care a fost ulterior modificat in anul dosarul 1014/P/2004 , in care a fost audiata martora familiei Mihalcea , Jerca Maria Andreea in data de 4 si 5-01-2005 ?
36)- Adeverinta medicala a subsemnatei Mihalcea Catalina , atesta ca in urma loviturilor de bata primite peste cap de la Argeseanu Valeriu Cosmin in data de 11-12-2004 ,sufar si in present de un sindrom cefalezic , pt care continui sa iau tratament . Deasemeni aceasta adeverinta atesta ca sufar de inca doua boli grave, care datorita nedreptatilor si a stresului la care familia mea este supusa , fara a avea vreo vina , aceste boli mi s-au agravat .
37) Comunicare primita de la Biroul Anticoruptie pentru Judetul Hunedoara atesta ,ca familia Mihalcea a trimis catre DGA 14 petitii , fapt care nu este adevarat .
Familia Mihalcea nu a trimis decat doua o petitii Directiei Generale Anticoruptie Bucuresti , una a trimis-o prin serviciul postal, in data de 6-03-2006, iar cealalta i-a fost inmanata unui ofiter DGA, din Bucuresti , de sotul meu, Mihalcea Olavi , in data de 8-08-2007.Iar familia Mihalcea nu a primit decat 7 instiintari , despre care , subsemnata Mihalcea Catalina am scris pe forumul Directiei Generale Anticoruptie , in mesajul postat Joi,13-07- 2007 ora 3:20 pm.
Dar, in data de 15-08-2008 nu aveam cum sa trimitem vreo o petitie Directiei Generale Anticoruptie , pt ca suntem inca in anul 2007 , iar pe forumul DGA nu exista nici un mesaj postat de subsemnata , Mihalcea Catalina in data de 15-08 2007, ci in data de 14-08-2007 am postat un mesaj.
Aceasta comunicare pe care am primit-o , seamana cu cea pe care ofiterul Tirea mi-a inmanat-o in data de 30-08-2007, pt a o semna si pe care subsemnata, Mihalcea Catalina nu am semnat-o , fiindca acest ofiter Tirea , nu mi s-a inmanat nici o motivare scrisa , care sa ateste pe ce motiv/motive ne sunt inapoiate aceste probe, care arata nevinovatia lui Mihalcea Andrei si care demonstreaza cum au fost masluite declaratiile noastre si ale martorilor nostri de catre oamenii legii ,care au anchetat si judecat cazul Mihalcea .